Svet 14

29.07.2024.

12:10

Potvrđeno: Ruski unapređeni lovci pete generacije Su-57 raspoređeni u Ukrajini

Ruski vazduhoplovni konglomerat, "United Aircraft Corporation" (UAC), neformalno je potvrdio raspoređivanje Su-57 Felon, "stelt lovca pete generacije", u ratu u Ukrajini.

Izvor: bulgarianmilitary

Potvrđeno: Ruski unapređeni lovci pete generacije Su-57 raspoređeni u Ukrajini
Profimedia

Podeli:

U izjavi za državnu novinsku agenciju TASS, UAC je istakao da je lovac Su-57 vešt u obavljanju misija čak i u uslovima guste neprijateljske protivvazdušne odbrane, zbog svoje napredne prikrivenosti i karakteristika preživljavanja.

Konstruktorski biro Suhoj nastavlja da radi na unapređenju i proširenju misijskih sposobnosti Severnog vojnog okruga.

Iako detalji o poboljšanjima lovaca Su-57 raspoređenih u Ukrajini nisu otkriveni, izjave ruskog proizvođača ove godine sugerišu da je fokus na ovoj fazi poboljšanja proizvodnje.

Na primer, UAC tvrdi da će od 2024. godine Su-75 pokretati motor Izdeliie 30. Ova nadogradnja obećava bolji potisak i poboljšanu efikasnost goriva u poređenju sa starijim motorima AL-41F1.

U još jednom značajnom unapređenju za 2024., UAC ističe napredak u avionici Su-57. Avion sada ima najsavremeniji radarski sistem sa proširenim dometom detekcije i superiornim mogućnostima praćenja ciljeva. Pored toga, UAC tvrdi da će biti unapređena stelt tehnologija za 2024. godinu.

Nadogradnja naoružanja je takođe bila fokusna tačka za Su-57 u 2024. godini. Borbeni avion sada nosi širi spektar najsavremenijih raketa vazduh-vazduh i vazduh-zemlja, uključujući najnovije iteracije raketa rakete R-77 i R-37M, prema ruskim izvorima.

Štaviše, kokpit je preuređen kako bi se poboljšala svest pilota o situaciji i smanjilo opterećenje.


 

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: